Grenzeloos zorgen

PROBLEMATIEK

Zorg aanbieden en ‘verzorgen’ is jouw grote natuur. Je vindt het vanzelfsprekend dat je op elk moment klaar staat als er gezorgd kan of dient te worden. Anderen zijn hiervan op de hoogte en doen regelmatig beroep op je beschikbaarheid. In dit ‘grote zorgen’ is het mogelijk dat je jezelf volledig wegcijfert en je eigen behoeften, noden en verlangens ondergeschikt maakt. Het is belangrijk dat de ander gelukkig is, je eigen welzijn is niet je grootste prioriteit. Zelf-zorg heb je door je opvoeding niet echt ervaren en dit domein is je niet zo vertrouwd. 

De tijd voor jezelf wordt beperkter, je leefwereld enger. Als je bij uitzondering eens niet kan ‘zorgen’ kun je je schuldig voelen. Dit schuldgevoel wil je liever niet waardoor je snel weer je zorgend patroon opneemt. Je gaat mee in de emoties van de ander. Je voelt je energie stapsgewijs leeglopen en de taken voor jou en je gezin worden steeds moeilijker. Vermoeidheid neemt toe, de kwaliteit van je slaap vermindert en ook psychische klachten steken de kop op. Je bent over je grenzen gegaan en je geraakt in een uitputtingsfase. Werkuitval is mogelijk. Levensvragen zoals ‘wie ben ik’ en ‘waarom’ dienen zich luider aan.  

DIT IS JOUW 1 OP 1 EVIEVE TRAJECT

In dit EVIEVE 1 op 1 persoonlijk therapietraject brengt systemische coaching de achterliggende patronen duidelijk en helder aan de oppervlakte van jouw rol als ‘grote zorger’. We werken aan het stoppen van de leegloop van je levensenergie. We herstellen je energielevel en we leren je hoe grenzen te stellen en je daaraan te houden. Nu je de oorzaken van jouw ‘grenzeloos zorgen’ beter begrijpt krijg je ook inzicht hoe schuldgevoelens in stand worden gehouden. We brengen meer evenwicht in de verhouding tussen ‘geven’ en ‘ontvangen’ zodat je ook leert te ontvangen. 

Zorgen is een bijzondere mooie eigenschap, zonder twijfel. De beste zorger is echter diegene die eerst voor zichzelf leert zorgen. Jouw uniek EVIEVE traject zal één van je allermooiste ervaringen in jouw leven worden. Start nu!

Scroll naar boven

Welkom bij Evieve

het Therapie platform
van praktijk Adamas