Laag zelfbeeld & onzeker

Je herkent jezelf in het wederkerende patroon van een afwachtende houding. Je bent je wel degelijk zelf voldoende bewust dat je zelfvertrouwen ondersteuning behoeft. stelt je eerder aan de zijlijn op en je fungeert veelal vanuit de blik van toeschouwer dan deel te nemen aan het debat. Je eigen mening is ondergeschikt aan deze van de andere. Je verkiest een ‘volgende’ houding aan te nemen in plaats van jouw visie kenbaar te maken.

Je bent geoefend in je onzichtbaar op te stellen zodat jouw mening hopelijk niet gevraagd wordt. Je voelt je ongemakkelijk om meer betrokken te worden en het voortouw te nemen. Je bent overtuigd dat de visie en kennis van anderen waardevoller is. Daardoor is jouw houding wat meer  vastgeroest in de voor jou gekende ‘veiligheid’ van niet zichtbare aanwezigheid. 

Je houdt van het ‘pleasen’ van de ander dan op te komen voor jouw waarheid. Het is moeilijk om knopen door te hakken en doortastende beslissingen te nemen door de hoge mate van onzekerheid en twijfel. Je hebt het gevoel weinig te geloven in je mogelijkheden en je weet niet echt hoe je eigen ideeën neer te zetten. Betreft je algemene gemoedstoestand ben je vaak afhankelijk van positieve bevestigingen van personen rondom jou. Het uitblijven van de voor jou belangrijke bevestigingen kunnen je zelfvertrouwen behoorlijk ondermijnen. Deze patronen kunnen zich situeren zowel in je professionele als privé omgeving.

In Evieve ga je je oer-vertrouwen een boost geven. Via een duidelijke analyse van de oorsprong van je lager zelfvertrouwen krijg je meer inzicht in jouw onzekerheid. Tegelijk zal er meer rust optreden. Je zal handvaten & technieken ontwikkelen om vanuit jouw toegenomen kracht je leven meer inhoud en richting te geven. Je gaat meer durven, meer initiatief nemen en je neemt de leiding over van je leven. Je wordt levendiger, beter gehumeurd, blijer en positiever. Je kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet. Je energie stroomt meer en je voelt je een stuk beter in je vel.

Scroll naar top