Perfectionisme

PROBLEMATIEK

Perfectionisme is zichtbaar, al dan niet bewust, in nagenoeg al je handelingen. Je legt de lat hoog, hoger en zelfs dan is het moeilijk om voldaan en tevreden te zijn. Je bent onrustig in je hoofd en je zoekt naar de ultieme verbetering van je werkstuk. 

Als je er niet in slaagt de hoge verwachting in te lossen duikt er ontgoocheling op. Je stelt jezelf in vraag en je wordt wat meer onzeker. Vanuit twijfel en onzekerheid ga je nog een tandje bijsteken, nog meer je best doen. Er is nu geen ruimte meer voor tegenvallers of projecten die niet de perfectie benaderen.
Eigenlijk is het nooit goed genoeg. Je verkrampt in de overtuiging dat het immers steeds beter kan en moet. Zo heb je het immers veelvuldig gehoord en misschien .. geleerd. Genieten van je taken is er niet meer bij. Je eigen waardering is laag en je jaagt onophoudelijk de perfectie achterna, privé en professioneel. Je durft zonder schroom behoorlijk hard te zijn voor jezelf. Zelfkritiek en ontevredenheid is je niet vreemd.

DIT IS JOUW 1 op 1 EVIEVE TRAJECT

Ons EVIEVE 1 op 1 coachingstraject legt via systemische coaching alle patronen helder aan de oppervlakte van jouw drang naar perfectionisme. Zo begrijp je beter welke vaak ‘verborgen’ triggers je in deze rusteloosheid duwen. We leren je om je doelen te bereiken op een meer ontspannen manier. Daadkracht, focus & gezonde actie nemen de plaats in van verkramping, angst en verstarring. Er zal een pak last van je schouders vallen. Er komt eindelijk ruimte voor relativering. Het leven zal plots een stuk luchtiger aanvoelen : minder strak en streng, meer plezier en genieten in het huidige moment. Het fijne gevolg is meer rust in je hoofd en je gedachten dewelke kalmeren. Je leven in zijn geheel wordt een heel stuk ontspannender.

In jouw uniek 1 op 1 EVIEVE traject leer je jezelf beter kennen. Het zal je boeien, vanaf de eerste sessie! Laat de dwingende drang van perfectionisme los en start vandaag jouw persoonlijk traject!

Scroll naar boven

Welkom bij Evieve

het Therapie platform
van praktijk Adamas