Burn out & burn out klachten

De meeste burn outs kondigen zich niet zichtbaar aan. Vaak ‘overkomt’ het mensen die een burn out niet voor mogelijk hadden gehouden. Het slaat dan ook in als een bom. Mensen uit de directe leefomgeving schrikken mee en er is niet meteen een pasklare oplossing voorhanden.
Je bent een hoog werkritme gewend. Je presteert vele werkuren en vaak lange dagen. Tijd om rustig en volwaardig te eten is mogelijk als het kan maar niet altijd noodzakelijk. Je vindt het geen probleem om werk mee naar huis te nemen en je stelt je loyaal t.o.v je werkgever op om na de kantooruren verder thuis door te werken. Je bent nagenoeg 24/7 beschikbaar.

Je voelt je wat ongemakkelijk om aan te geven dat er geen taken meer bij kunnen. Het valt je moeilijk om je grenzen aan te geven. Mogelijks heb je eerdere burn out klachten onder de mat gestopt. Het is moeilijk te aanvaarden dat je momenteel weinig levensenergie hebt. Wat gaan anderen van je denken ? Zullen collega’s je als zwak ervaren ? Zelfs wekelijkse boodschappen kunnen belastend zijn. Tijdens een wandeling ben je snel moe. Je begrijpt niet helemaal wat er precies gebeurt en je zou graag zo spoedig mogelijk herstellen. Soms ben je wat beschaamd en overvalt je een schuldgevoel.

In ons persoonlijk Evieve coachingstraject reiken we je een op maat afstemde burn out behandeling aan onder begeleiding van een ervaren burn out coach. Via nieuwe inzichten leer je je huidige levensfase beter te begrijpen. Je ontvangt een praktische en oplossingsgerichte therapie. Stap voor stap zal je energie herstellen en je zal leren er op een andere manier gebruik van te maken. We leren je technieken om tijdig je grenzen aan te geven en tevens hoe je zelfzorg kan ontwikkelen. Je ontwikkelt tools & handvaten ter preventie van herval én voor een meer evenwichtige levenswijze.

Scroll naar top