Angst, faalangst & paniekaanvallen

Problematiek

 

Angst ervaar je als een beknotting van je leefwereld. Je voelt deze emotie in gans je lijf zonder echt te weten waar dit vandaan komt. Je voelt je overwegend onzeker en je hebt het gevoel dat je bekeken wordt, erover je geoordeeld wordt. Je vindt niet meteen een oplossing om met angst om te gaan.

Zal je er tegen dienen te vechten? Zal je de angstaanval best negeren? Is het beter erover te spreken, de angst ruimte te geven of het eerder te onderdrukken? Soms overvalt het je volledig onverwacht en op het meest ongelukkige moment. Je bevestigt jezelf dat je bepaalde handelingen of opdrachten niet aankan of durft. De bevestiging wordt sterker en evolueert naar een overtuiging. Angst en faalangst gaan hier hand in hand en voeden mekaar.
Je ademhaling wordt sneller en kan overgaan naar hyperventilatie. De slaapkwaliteit neemt af. Je bent in de ban van angst. Je ben rusteloos op zoek naar informatie. Paniekaanvallen & angstaanvallen brengen je steeds meer uit balans. Je hunkert naar de vrijheid van de vlinder maar gelooft dat dit voor jou onmogelijk is geworden.

Onze aanpak

 

Ons persoonlijk EVIEVE begeleidingstraject zal je op elk vlak de nodige ondersteuning bezorgen. Oefeningen om deze overheersende emotie ruimte te geven zullen je vertrouwen opkrikken. We leren je hoe adequaat te reageren in situaties van angsten en paniekaanvallen. Een belangrijke fase is het onderzoeken en sneller leren herkennen van de uitlokkers en oorzaken van je klacht (en). Via tal van aloude aansterkende oefeningen versterken we je kern en je innerlijke kracht. We leren je meteen toepasbare technieken zodat angst, faalangst noch hyperventilatie niet langer je leven overheerst. Finaal ga je je vrijer voelen, opnieuw durven vooruit kijken, nieuwe plannen maken en zal je op je relatie met angst een heel andere kijk hebben waardoor de rust en sereniteit in jouw leven weerkeert.

Scroll naar top