Loopbaanbegeleiding

Je krijgt signalen van je lichaam dat je niet echt gelukkig bent in je huidige job. Je ervaart innerlijke spanningen: nek, schouders en rug zitten vast. Je hebt regelmatig hoofdpijn. Mogelijks heb je geleerd om door te zetten en je gevoelens aan de kant te zetten. Het is je met de paplepel ingegeven om ‘sterk’ te zijn in deze wereld. Ziekteverzuim is voor de zwakkeren en is voor jou not done. Een loopbaancoach met een holistische kijk op het geheel spreekt je wel aan.

Toch wordt het steeds moeilijker om je op te laden voor de nieuwe werkweek. Op zondagavond voel je je eerder ongemakkelijk en meer gespannen worden. Je gaat je vervolgens bijna dagelijks naar je werk sleuren. Gelukkig is er koffie. Op je job speel je de rol dat alles prima gaat. Onderhuids kom je in steeds meer in conflict tussen je hart en je hoofd. Anderen durven op je inpraten en je in twijfel brengen.

Als je echt naar je hart luistert wil je graag je talenten inzetten voor een job die beter bij jou past. Maar hoe begin je eraan ? Welke stemmen spelen er in je hoofd ? Welke overtuigingen remmen je af ? Wat doe je met je schuldgevoelens ? Wat gaan collega’s en mensen in jouw directe omgeving van jou denken als je hen ‘verlaat’ ? Zodoende verkeer je in een patstelling. Onderhuids verschijnen er vragen of de massale uitval van werknemers in ziekte en burn out de richting is waar jij met je loopbaan deel van wil uitmaken. Je voelt de noodzaak aan een loopbaancoach met een bredere, nuchtere kijk op het geheel.

Ons Evieve traject onthoudt zich van wilde avonturen maar biedt daarentegen een nuchtere kijk op jouw loopbaankeuzes. We stimuleren het ontplooiien van jouw unieke specifieke talenten, vaardigheden en competenties. Je loopbaancoach zet je zelf-vertrouwen aan het groeien. Je zal nu meer vanuit je eigen kracht beslissingen durven te nemen. Je wordt minder afhankelijk van andermans mening en visie. Gezien je jezelf beter zal hebben leren kennen zal je in staat zijn zelf je doelen te bepalen. Je zal hier de verantwoordelijkheid voor opnemen. Je weet nu beter wat bij jou past en welke functies minder voor jouw carrière geschikt zijn. Evieve zal je dan ook als een op alle vlakken verrijkende loopbaan coaching hebben ervaren. Het is logisch dat je algemene gezondheid hier wel bij vaart.

Scroll naar top